Lecțiunile Școlii de Sabat

Aici voi posta lecțiunile școlii de sabat in format pdf. create special pentru cei care folosesc iDevice-uri (telefoane si tablete smart), gata facute. Adică voi pune versetele biblice, adnotarile și sublinierile cele mai bune. Sigur că este o variantă personală dar cred că va fi si benefică pentru mulți din dvs, care nu aveți timp să studiați lecția în fiecare zi. Sper că nu voi fi lovit cu pietre pentru aceasta lucrare. Vreau să menționez că link-ul lecțiunii powerpoint este de pe site-ul fustero.es

Aștept să-mi scrieți dacă vă place această metodă și dacă aveți și alte preferințe. Mulțumesc. Cred că este o premieră personală și originală, pe care am așteptat-o de multă vreme.

Vreau să apreciez pe toți cei care au mulțumit "vizibil" la munca pe care o depun. Știu că mulți dintre dvs, lucrați de dimineață până seara târziu și  mai știu că veniți seara frânți de oboseală (știu ca am fost și eu pe-acolo) și mă gândeam oare de ce nu este cineva care să îmi facă lecțiunea și eu doar s-o citesc și să mă bucur de ea. Și atunci mi-am dat seama că eu sunt cel care trebuie să facă aceast lucru, spre bucuria și folosul altora. Și așa s-a născut ideea de a pune textele biblice în lecție și adnotările/sublinierile necesare pentru a ușura studiul. 

Mă bucur că pot să fiu de folos pentru foarte multe persoane care nu au acest timp. Domnul să vă ajute să aveți un studiu plăcut și nu uitați: da-ți un share ca și alții să poata beneficia de lecțiune.

P.S. Nu vă pot promite că vor apărea în fiecare săptămână. Dar rugați-vă să am timp să pot să le editez. 


Educația în Grădina Edenului

download - lectiunea cu adnotari (ro)

download - lectiunea powerpoint (ro)

download - lectiunea powerpoint (en)

 

Studiul 1 Majori 26 sept – 2 oct 2020

Introducere

Majoritatea cercetătorilor Bibliei cunosc istoria relatată în primele trei capitole din Geneza și seria ei de personaje: Dumnezeu, Adam, Eva, îngerii, șarpele. Cadrul este o grădină splendidă, într-un paradis numit Eden. Cursul intrigii pare să urmeze o serie logică de evenimente. Dumnezeu creează. Dumnezeu îi instruiește pe Adam și pe Eva. Adam și Eva păcătuiesc. Adam și Eva sunt alungați din Eden. Totuși, o privire mai atentă la primele capitole din Geneza, mai ales prin prisma educației, va oferi o mai bună cunoaștere a personajelor, a cadrului și a narațiunii.


EDUCAŢIA CREŞTINĂ

Aveti aici introducerea la lectiunile trimestrului IV (octombrie – noiembrie – decembrie 2020)