Lecțiunile Școlii de Sabat

Aici voi posta lecțiunile școlii de sabat in format pdf. create special pentru cei care folosesc iDevice-uri (telefoane si tablete smart), gata facute. Adică voi pune versetele biblice, adnotarile și sublinierile cele mai bune. Sigur că este o variantă personală dar cred că va fi si benefică pentru mulți din dvs, care nu aveți timp să studiați lecția în fiecare zi. Sper că nu voi fi lovit cu pietre pentru aceasta lucrare. Vreau să menționez că link-ul lecțiunii powerpoint este de pe site-ul fustero.es

Aștept să-mi scrieți dacă vă place această metodă și dacă aveți și alte preferințe. Mulțumesc. Cred că este o premieră personală și originală, pe care am așteptat-o de multă vreme.

Vreau să apreciez pe toți cei care au mulțumit "vizibil" la munca pe care o depun. Știu că mulți dintre dvs, lucrați de dimineață până seara târziu și  mai știu că veniți seara frânți de oboseală (știu ca am fost și eu pe-acolo) și mă gândeam oare de ce nu este cineva care să îmi facă lecțiunea și eu doar s-o citesc și să mă bucur de ea. Și atunci mi-am dat seama că eu sunt cel care trebuie să facă aceast lucru, spre bucuria și folosul altora. Și așa s-a născut ideea de a pune textele biblice în lecție și adnotările/sublinierile necesare pentru a ușura studiul. 

Mă bucur că pot să fiu de folos pentru foarte multe persoane care nu au acest timp. Domnul să vă ajute să aveți un studiu plăcut și nu uitați: da-ți un share ca și alții să poata beneficia de lecțiune.

P.S. Nu vă pot promite că vor apărea în fiecare săptămână. Dar rugați-vă să am timp să pot să le editez. 


Domn al păcii

download- lectiunea cu adnotari (ro)

download- lectiunea powerpoint (ro) - curand

download- lectiunea powerpoint (en)

 

Studiul 5 Majori 23 - 29 ianuarie 2021

Introducere

Pacea este un vis iluzoriu al omenirii. Se estimează că, de la începutul istoriei scrise, lumea a trăit pe deplin în pace doar aproximativ 8% din timp. În acești ani, cel puțin 8 000 de tratate au fost încălcate (Ibidem, p. 987, adaptat). În cei 50 de ani care au urmat după terminarea Primului Război Mondial, care ar fi trebuit să fie războiul care să pună capăt tuturor războaielor, au fost două minute de pace pentru fiecare an de război.


Calea cea grea

download- lectiunea cu adnotari (ro)

download- lectiunea powerpoint (ro)

download- lectiunea powerpoint (en)

 

Studiul 4 Majori 16 - 22 ianuarie 2021

Introducere

Dumnezeu a dat dovezi puternice că El dorea ce era mai bun pentru copiii Săi din vechime, dar ei au respins calea dreaptă și liniștită pe care El le-a prezentat-o la început. Prin urmare, a trebuit să le vorbească prin vuiet de ape mari și puternice.
Ce lecții putem învăța astăzi din greșelile lor?

Când lumea ta se prăbușește

download- lectiunea cu adnotari (ro)

download- lectiunea powerpoint (ro)

download- lectiunea powerpoint (en)

 

Studiul 3 Majori 9 - 15 ianuarie 2021

Introducere

Dumnezeu l-a adus pe necredinciosul rege Ahaz în situații în care a trebuit să ia decizii grele: să creadă sau să nu creadă. Aceasta era dilema. Chiar dacă Domnul i-ar fi dat orice semn pe care l-ar fi putut concepe, el a refuzat să Îi permită lui Dumnezeu să-i demonstreze că are cel puțin un motiv să creadă. În schimb, l-a ales ca „prieten” pe împăratul Asiriei.

O criză în conducere

download- lectiunea cu adnotari (ro)

download- lectiunea powerpoint (ro)

download- lectiunea powerpoint (en)

 

Studiul 2 Majori 2 - 8 ianuarie 2021

Introducere

Întrebat de un discipol despre secretele unei bune guvernări, Confucius a răspuns:
– Mâncare și arme suficiente și încrederea oamenilor de rând.
– Dar, a întrebat discipolul, să presupunem că nu ai încotro și trebuie să renunți la unul dintre cele trei elemente. De care te-ai lipsi?
– De arme, a răspuns Confucius.
– Și dacă ar trebui să te descurci doar cu unul, de care te-ai lipsi?
– De hrană, a răspuns Confucius. Căci, din vechime, foamea a fost soarta omului, dar un popor care nu mai are încredere în conducătorii lui este cu adevărat pierdut. – M.P. Green, 1500 Illustrations for Biblical Preaching, 1989, p. 215

O criză de identitate

download- lectiunea cu adnotari (ro)

download- lectiunea powerpoint (ro)

download- lectiunea powerpoint (en)

 

Studiul 1 Majori 26 decembrie – 1 ianuarie 2021

Introducere

Pierdut în țara uitării. Dacă mergi cu mașina pe un drum de țară din Irlanda, mărginit de garduri vii, te poți trezi cu drumul blocat de o cireadă de vaci care merg agale spre casă după o masă rumegată bine. Chiar dacă niciun proprietar de vite nu este cu ele, fiecare va merge la grajdul stăpânului ei. Va ști unde să meargă și cine îi este stăpânul.
Dacă un băiețel se rătăcește de mama lui într-un magazin și strigă: „Am pierdut-o pe mami!”, s-ar putea ca el să nu știe exact unde se află el sau mama lui, dar, dintre toate mamele care sunt în magazin, el va ști care este mama lui, este una singură.

ISAIA

Aveti aici introducerea la lectiunile trimestrului I (Ianuarie – Februarie – Martie  2021)